Homme selgub tänavuse aasta parim Virumaa noor muusik

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi kontserdimaja.
Jõhvi kontserdimaja. Foto: Arno Mikkor

Virumaa muusikafestivali raames selgitatakse välja Virumaa säravaimad noored muusikatalendid.

Homme toimub Jõhvi kontserdimajas esimest korda Virumaa muusikakoolide vaheline konkurss "Virumaa noor muusik 2020". Festivali ja konkurssi korraldab muusikute fond PLMF ning kõigile üritustele on publikul vaba sissepääs.       

"On hea meel, et sõltumata praegusest uskumatust olukorrast kogu maailmas pakume siiski võimalust Virumaa elanikele kohtuda Eesti parimate muusikutega," ütles festivali kunstiline juht Pille Lill. "Konkursil "Virumaa noor muusik 2020" on loodetust vähem osalejaid, kuid kindlasti on igaüks neist valmis andma endast parima."

Konkurss on korraldatud Virumaa muusikakoolide õpilastele eesmärgiga tunnustada Virumaa noori muusikatalente ja nende õpetajaid. Laiemaks eesmärgiks on klassikalise muusika õppe populariseerimine Virumaal.

Konkursi eelvoor algab 3. detsembril kell 16.30 Jõhvi kontserdimaja väikeses saalis ning lõppkontserdil algusega kell 18 esinevad konkursi finalistid, toimub autasustamine ja tervituskontsert Tallinna Trompetiansamblilt.

Konkursil osaleb üheksa õpilast kuuest muusikakoolist. Lääne-Virumaad esindab 15-aastane Kaarel Peäske klaveriõpilane Katre Kurg Rakvere muusikakoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles