Sünnitajad tunnevad huvi Rakvere haigla võimaluste vastu

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
2020. aasta detsembris võib Rakvere haiglas ilmavalgust näha rohkem lapsi kui tavapäraselt. Kuna suuremates haiglates on koroona tõttu ranged piirangud, on hoogustumas sünnitusturism.
2020. aasta detsembris võib Rakvere haiglas ilmavalgust näha rohkem lapsi kui tavapäraselt. Kuna suuremates haiglates on koroona tõttu ranged piirangud, on hoogustumas sünnitusturism. Foto: Rakvere haigla

Kuna Tallinna ja Tartu haiglates ei lubata isadel koroonaviiruse tõttu sünnitusjärgses perepalatis viibida, on üha rohkem sünnitajad uurinud, millised võimalused on mujal.

Rakvere haigla juhatuse esimehe Ain Suurkaevu sõnul ei saa ta eitada, et tingimuste kohta on päritud ka Rakvere haiglalt. Praegu siin ülekoormust pole ning sünnitajal ja tema tugiisikul on võimalik Rakveresse sünnitama tulla.

“Meie haigla sünnituste arv on mõõdukas, üks-kaks sünnitust tavapärasel päeval. Saame peresünnitusi toetada, kui pereliikmed mõistusega käituvad,” rääkis Suurkaev. Ta lisas, et tugiisik saab sünnituse juures ja perepalatis olla, juhul kui on enne andnud negatiivse koroonaproovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles