Vene põhikool vahetab nime

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa vene põhikooli seinal asuv silt tuleb välja vahetada, sest peagi hakkab õppeasutus kandma Tapa keelekümbluskooli nime.
Tapa vene põhikooli seinal asuv silt tuleb välja vahetada, sest peagi hakkab õppeasutus kandma Tapa keelekümbluskooli nime. Foto: Ain Liiva

Tapa vene põhikool nimetatakse ümber Tapa keelekümbluskooliks. Nimevahetuseks oli vaja muuta kooli põhimäärust, mida Tapa vallavolikogu, osalt küll kõheldes, ka tegi. Kooli nime muutmine leidis toetust veel Tapa vene põhikooli arengukava kinnitamise arutelul.

Koolis õpivad eesti keelest erineva kodukeelega õpilased eesti keeles ja vene keeles ning kooli õppe- ja kasvatustegevuse korraldamisel arvestatakse piirkondliku eripära ja kooli omapäraga. Koolis rakendatakse lõimitud aine- ja keeleõpet ning keelekümblusmetoodikat. Keelekümblusprogrammis õpitakse sihtkeeles ehk eesti keeles vähemalt 50 protsenti õppeainetest.

Kooli põhimääruse ja nimemuutuse otsus ei tulnud Tapa volikogus kergelt. Vajalik poolthäälteenamus saadi küll kokku, kuid paljud saadikud jäid erapooletuks või olid sootuks vastu. Volikogu esimees Maksim Butšenkov põhjendas oma erapooletuks jäämist asjaoluga, et sellist keelekümblust, nagu toimub Tapa koolis, ei pea ta eriti õnnestunuks. “Mina olen seisnud venekeelse hariduse jätkumise eest Tapal, aga kui see pole võimalik, siis eelistaksin eestikeelset haridust keelekümblusele,” selgitas ta. “Minu hinnangul on selline keelekümblus, nagu praegu Tapa vene põhikoolis toimub, läbi kukkunud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles