Õpilasfirmad kutsuvad Põhjakeskusesse

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Põhjakeskus.
Rakvere Põhjakeskus. Foto: Ain Liiva

Lääne-Virumaa õpilasfirmad pakuvad teise advendi nädalalõpul Rakvere Põhjakeskuses oma toodangut.

Jõuluvana kingikotti on võimalik soetada originaalseid tooteid alates reede õhtupoolikust kuni pühapäeva pärastlõunani. 

Oma toodanguga on seekord väljas Väike-Maarja gümnaasiumi, Rakvere gümnaasiumi, reaalgümnaasiumi ja eragümnaasiumi õpilased. Müügilettidelt võib leida looduskosmeetikat, käsitööna valminud ehteid, võtmehoidjaid, maiustusi ja tervislikke kooke ning palju, palju muud. Praegusele ajale iseloomulikult ei puudu toodete seast näomaskid. Samas on aga võimalik osta laste lõbustamiseks omanäolist toodet piñata't – maiustusi täis mänguasja, mille traditsioon pärineb Mehhikost, kuid mille on valmistanud Lääne-Viru noored päris ise.

Kolmel päeval pakuvad oma tooteid 14 õpilasfirmat. Müük korraldatakse kõiki ohutusreegleid järgides ja firmad on keskuse aatriumis hajutatud.

Ettevõtlusõpe ja õpilasfirmade programm kogub maakonnas populaarsust – käesoleval aastal on maakonnas registreeritud rekordiliselt 20 õpilasfirmat. Lääne-Viru arenduskeskus toetab maakonna õpilasfirmasid nende tegutsemisaasta kestel sisuka koolitusprogrammiga. Arenduskeskuse noorteprogrammi juhi Anu Oja sõnul on praegune olukord pannud loomulikult ka õpilasfirmad väga keerulisse seisu, sest ära on jäänud traditsioonilised laadad, mis aga ongi just õpilasfirmade peamiseks müügikanaliks. "Paljud õpilasfirmade noored on aga ka väga tublid sotsiaalmeedias turundajad, ning kui Põhjakeskuses mõni põnev toode silma ja südamele jääb, siis on kindlasti võimalik noorte toodanguga ka veebis tutvuda ning tellimusi teha," ütles Oja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles