Nädala kaja: kuidas leida üles teises iseenese peegelpilt?

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Katrin Uuspõld.
Katrin Uuspõld. Foto: Meelis Meilbaum

Sel nädalal jäi mulle silma üks reklaam. Tegevus käib paralleelselt kahes korteris, mõlemas ootab inimene kedagi, kes tooks talle toidukoti ukse taha. Üks neist on ratastoolis ja ei pääse trepist alla ise endale poest toitu tooma. Teine on koroonaisolatsioonis ja on samuti suletud koduseinte vahele. Väline maailm on pannud käe ette mõlemale.

Tegemist on Eesti Puuetega Inimeste Koja infokampaania “Terve elu eriolukorras” ühe osaga. Minu meelest on sõnum väga tabavalt esitatud. Praegused epideemiast tingitud elumuutused on tekitanud olukorra, millega puudega inimesed kogu aeg kokku puutuvad. Aga mitte ainult nemad. Kui keegi kurdab, et ei saa jõuluvaheajal soojale maale puhkusereisile sõita või isegi mitte pikale nädalavahetusele mõnda Eesti spaasse, siis see on tavaline olukord sellele, kes ei ole midagi sellist napi eelarve tõttu endale eales lubada saanud. Nüüd on kõik samas paadis.

Mõnes mõttes võib praeguse olukorra plusspoolele kanda, et see on avanud silmi nägema elu nende vaatevinklist, kes on teistsugused sotsiaalse staatuse, tervise või mõne muu mõõdupuu järgi. Kui muidugi tahetakse seda näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles