Advendipühapäevad toovad Vallimäele muusikaga valgusmängu

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Vallimäe vabaõhukeskuses on advendipühapäevaõhtutel jõuluaja valgusmäng, mida asjahuvilised värskes õhus ja avaratel nõlvadel jälgida saavad.
Rakvere Vallimäe vabaõhukeskuses on advendipühapäevaõhtutel jõuluaja valgusmäng, mida asjahuvilised värskes õhus ja avaratel nõlvadel jälgida saavad. Foto: Ain Liiva

Rakvere kultuurikeskuse meeskonna idee jõuluaja valgusmängust Rakvere Vallimäel saab sel pühapäeval teoks: Arsise kellade ansambli muusika saatel saab poole tunni jooksul näha Remo Sirila loodud valguslahendust.

“Algne plaan on töö käigus pisut muutunud. Nimelt kui mõtlesime kohe esimeste helide kõlama hakates kogu valguse süüdata, siis nüüd juhtub see tasapisi tõusvas joones, nii et hoiame pinget kõik 35 minutit,” rääkis Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte. “Valgusmängust kuuldes on minuga ühendust võtnud väga palju uudishimulikke ja huvilisi ka Rakverest kaugemalt ning on lubanud advendiajal seda kõike vaatama tulla. Teiste seas näiteks Kristjan Järvi ja Peeter Vähi.”

Valgusmäng algab Frédé­rik Chopini “Etüüd e-molliga” ja lõpeb Antonio Vivaldi “Aastaaegadest” “Talvega”. Kõlavad ka näiteks Franz Xaver Gruberi “Püha öö”, Peeter Vähi “Supreme Silence”, Pjotr Tšaikovski “Araabia tants” “Pähklipureja” süidist, eesti rahvalaul “Mu süda, ärka üles!”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles