Rakvere Vanalinna Veski Selts toob jõuluvalgust linna

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Vallimäe vana veski tuledesäras.
Rakvere Vallimäe vana veski tuledesäras. Foto: Andres Jaadla

Rakvere Vanalinna Veski Selts valgustab Vallimäe veski jõuluvalgusega. Täna õhtul pärast Rakvere Vallimäel korraldatud kolmandat valgusemängu süttisid jõulutuled vanal veskil.

Seltsingu liikme Andres Jaadla sõnul on Vallimäe veski üle linna kõrguv sümbol ja praegusel pimedal ajal on ilus, kui linna tuleb pühadevalgust juurde. "Tunnen tõesti head meelt, et mitmete seltsingu inimeste pingutuste toel saab Vallimäe veski jõuluajal valgustatuks," ütles ta. "Peame nähtavaks tegema ja valgustama neid klassikalisi väärtuseid, mis meil on," lisas Jaadla.

Rakvere linnavolikogu liikme Allan Jaakuse sõnul on oluline tuua valgust juurde ajaloolistele ja linnaelanikele märgilise tähtsusega ehitistele.

Rakvere Vallimäe vana veski tuledesäras.
Rakvere Vallimäe vana veski tuledesäras. Foto: Andres Jaadla

Rakvere Vallimäe veski omaniku Tarmo Pajo sõnul on temal veski tulevikuga seoses mitu arenguplaani. "Soovin, et veski saaks linlaste poolt armastatud ja omaks võetud kohtumispaigaks, kus korraldada kultuuriüritusi ja nautida Vallimäe imelist, nii ajaloolist kui ka kaasaegset keskkonda," sõnas Pajo. "Soovin, et veski oleks üheks oluliseks linna visuaalseks identiteediks nii pimedas kui ka valgel ajal."

Vallimäe veski jääb valgustatuks kogu jõuluaja pühapäevade õhtutel, pakkudes pärast valgusemängu täiendavat silmailu.

Rakvere Vanalinna Veski Selts loodi tänavu augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles