Tamsalus tegi uksed lahti käsitöökeskus

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Olustvere maamajanduskooli lõputöö põhjal valmis Merike Freienthalil koostöös Veinika Västrikuga raamat “Lapilised vööd”.
Olustvere maamajanduskooli lõputöö põhjal valmis Merike Freienthalil koostöös Veinika Västrikuga raamat “Lapilised vööd”. Foto: Andres Pulver

Teisipäeval avas Tamsalus uksed käsitööpood, kus saab ka kohvitassi taga jalga puhata või hoopis koju lilleõie kaasa osta.

Kodutare käsitöökeskuse perenaine Merike Freienthal rääkis, et käsitöö on tema pikaajaline hobi ning ta on juba ammu kaalunud võimalust käsitööga elatist teenida. “Olen kogu elu ettevõtja olnud, aga neli aastat tagasi läksin palgatööle ja ühel hetkel sain aru, et see pole minu jaoks,” kõneles ta.

Kui see teadmine talle lõplikult pärale jõudis, pandi parasjagu Tamsalus müüki endine Koduekstra kaupluse hoone, mille tegus naine ära ostis ning käsitööpoeks muutis. Poega aga asi ei piirdu, sest ainult poe pidamine Freienthali sõnul jätkusuutlik pole.

“Lähiajal on kavas kangasteljetöötoad, meisterdamise töötoad, keraamikakoja avamine,” loetles ta ja lisas, et eks kõik oleneb ikkagi sellest, kuidas inimesed hakkavad käsitöökeskuses käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles