Esitada saab Wiedemanni keeleauhinna kandidaate

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
2020. aasta Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinna laureaat Helle Metslang andis Väike-Maarja keeletammikus oma nimitammele kasvujõudu rammusa mulla ja tõhusa kastmisega.
 
2020. aasta Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinna laureaat Helle Metslang andis Väike-Maarja keeletammikus oma nimitammele kasvujõudu rammusa mulla ja tõhusa kastmisega.  Foto: Marianne Loorents

Haridus- ja teadusministeerium ootab ettepanekuid 2021. aasta Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinna määramiseks.

Ettepanekuid võivad esitada kõik juriidilised isikud, mille põhikirjas või põhimääruses on sätestatud eesti keele või kultuuri alane tegevus, ning F. J. Wiedemanni keeleauhinna laureaadid.

Kandidaate saab esitada 11. jaanuarini.

Riiklik F. J. Wiedemanni keeleauhind antakse igal aastal ühele isikule väljapaistvate teenete eest eesti keele uurimisel, korraldamisel, õpetamisel, propageerimisel või kasutamisel.

Auhinna määrab valitsus haridus- ja teadusministri juhitava komisjoni ettepanekul. Keeleauhind antakse laureaadile üle vabariigi aastapäeval koos riigi teadus- ja kultuuripreemiatega.

Esimest korda anti keeleauhind välja 1989. aastal, riiklikuks muutus auhind 2004. aastal.

Auhinna saajate hulgas on ka president Lennart Meri, akadeemik Juhan Peegel ja kirjanik Leelo Tungal.

Kõigi varasemate Wiedemanni auhinna pälvinute nimesid näeb SIIT.

F. J. Wiedemann (sündis 1805. aastal Haapsalus, suri 1887. aastal Peterburis) oli keeleteadlane, eesti ja teiste soome-ugri keelte uurija, akadeemik, polüglott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles