Volli Käro juubelietendusel taaslavastatakse tema säravamad rollid

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Volli Kärol tuleb juubel.
Volli Kärol tuleb juubel. Foto: Helen Solovjev

Rakvere teatriga ühevanusel näitlejal Volli Kärol täitub 13. detsembril 80 eluaastat ning sel puhul ja sel õhtul tuleb ainukordselt lavale juubelietendus "Volli Käro 80 – kõige südamlikum Muhv".

Teekonda teatris, telelavastustes, kuuldemängudes ja filmides, millesse on kogunenud üle 150 rolli, alustas Volli Käro 1964. aastal Mai Meringu lavastuses "Püve talus".

Tema rollipaletis leidub nii onu Vanja (1979) kui ka Muhv (1995), aga ka polkovniku lesk (2009). Käesoleval hooajal saab Volli Kärot näha lavastuses "Lõppmäng", milles ta teeb Rakvere teatris 145. rolli – Nagg.

Aastate jooksul on ta andnud üle 5000 etenduse ning gastrollidega maakerale peale teinud seitse ja pool tiiru ehk läbinud üle 300 000 kilomeetri.

Rakvere teatriga ühevanuse Volli Käro juubeliõhtul meenutatakse tema lapsepõlve, noorukiiga ja parimaid päevi, millest paljud on veel ees. Külaliste hulgas kohtame Arvi Mägit, Kiiri Tamme, Raivo Trassi, Üllar Saaremäed, Indrek Saart, Toomas Suumanit, Märt Avandit ja teisi. Taaslavastatakse Volli Käro säravamad rollid läbi aegade. Juubilari tulevad oma etteastetega tervitama mitu loomingulist kollektiivi, kes tõstavad tuju, tempot ja häält. Õhtut juhivad Ülle Lichtfeldt ja Margus Grosnõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles