Toidupank teeb kogumisaktsiooni ja otsib vabatahtlikke

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Reedel ja laupäeval on kõigil vabatahtlikel ning annetajatel võimalik anda toidupanga toidukogumispäevadel oma panus.
Reedel ja laupäeval on kõigil vabatahtlikel ning annetajatel võimalik anda toidupanga toidukogumispäevadel oma panus. Foto: Arvo Meeks

Homme ja laupäeval on kõigil vabatahtlikel ning annetajatel võimalik anda oma panus 47 kaupluses üle Eesti, kus toimuvad toidupanga toidukogumispäevad. Samas oodatakse kaasa lööma vabatahtlikke.

Lääne-Virumaal on toidukogumispäevad viies toidukaupluses.

Toidupanga kommunikatsiooni- ja projektijuht Liina Peäske rääkis, et vabatahtlikuks tulek on hea võimalus kaasa lüüa toidupanga töös.

Kommunikatsiooni- ja projektijuhi sõnul on vabatahtlike tervise kaitsmine toidupangale väga oluline. Ta selgitas, et kõik, kes soovivad tulla toidupanga vabatahtlikuks, peavad kandma maski ja kaitsekindaid ning olema füüsiliselt terved. Peäske lisas, et kõik vabatahtlikud saavad toidupangalt vajalikud kaitsevahendid.

“Soovitame tungivalt koroonaviiruse riskirühma kuuluvatel inimestel mitte vabatahtlikuks tulla. Samuti palume mitte tulla ükskõik milliste haigusnähtudega või kui elatakse koos kellegagi, kes on hetkel haige. Koju peaksid jääma ka kõik, kes on olnud viimase 14 päeva jooksul koroonaviirust põdeva inimese lähikontaktsed või kes ootavad ise COVID-19 testi tulemust,” rääkis Peäske.

Ta lisas, et kaupluses hoidutakse otsekontaktist ka poe külastajatega. “Loodetavasti kliendid ei solvu, kui neil palutakse toiduained ise kogumiskärudesse tõsta, sest me püüame lihtsalt distantsi hoida ning seega vähendada viiruse leviku riski,” ütles Peäske.

Toidupanga kommunikatsiooni- ja projektijuht selgitas, et toidukogumispäevadel osalevatel vabatahtlikel on eri rollid.

“Osa vabatahtlikke informeerib kaupluse külastajaid toimuvast heategevusaktsioonist, teised koguvad kassade juures kärudesse annetusi ning kolmandad tegelevad enamasti poodide tagaruumis annetuste sorteerimisega. Lisaks on kaasatud vabatahtlikud autojuhid, kes aitavad annetused toidupanga lattu viia, ning laotöötajad, kes kaupa ladustavad.”

Rohkem infot heategevuskampaania kohta toidupanga kodulehelt. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles