Kaitseväes hoitakse keerulisel ajal moraali endiselt kõrgel

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Pioneeripataljoni ajateenijatel on praegu käsil rasketehnika väljaõpe ning sõdurid kibelevad külma käest sooja kabiini masina rooli.
Pioneeripataljoni ajateenijatel on praegu käsil rasketehnika väljaõpe ning sõdurid kibelevad külma käest sooja kabiini masina rooli. Foto: Ain Liiva

Ajateenijad ei ole koroonaviiruse leviku tõttu koju puhkusele saanud novembri algusest saati, osa, kellel sõduri baaskursus hiljuti lõppes, oktoobri keskelt alates. Lisaks ei lubata lähedasi kaitseväe territooriumile sõdureid külastama. Hoolimata väljalubade ootamisest on ajateenijad motiveeritud ja keskenduvad väljaõppele.

Novembri algusest võttis 1. jalaväebrigaadi ülem vastu otsuse peatada väljalubade andmine, veidi hiljem tegi kaitseväe juhataja sama otsuse kõikide väeosade kohta. Kuigi väljalubade peatamine tekitas palju vastukaja, paistab praegu, et see on soovitud tulemuse andnud. Isolatsioonis viibivate sõdurite arv on kahanenud. Vastutasuks kannatlikkuse eest on ajateenijatele ette nähtud pikem talvepuhkus, mis algab 18. detsembril ning kestab 3. jaanuarini.

1. jalaväebrigaadi õhutõrjepataljoni juulikutse seersant Janis Tõnisson rääkis, et tema rühmas on moraal kõrge ja tuju üldjoontes hea. “Kaheksa kuu mehed saabusid Tapale Jõhvist, praegu on nende jaoks kõik uus ja huvitav, kuna algas väljaõppe põnevam osa ehk erialakursus,” kommenteeris Tõnisson ning lisas, et enamik teisest väeosast tulnud poisse on öelnud, et neile meeldib Tapal. Jõhvist tulnud mehed olevat kiitnud Tapal pakutavat sööki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles