Raamatukogus näeb Martin Välliku pildistatud Kuud

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Martin Välliku fotod Kuust on rännanud Eestis mitmel näitusel, mõnda aega saab neid näha Lääne-Virumaa keskraamatukogus.
Martin Välliku fotod Kuust on rännanud Eestis mitmel näitusel, mõnda aega saab neid näha Lääne-Virumaa keskraamatukogus. Foto: Martin Vällik

Martin Vällikut on nimetatud Eestis esiskeptikuks, sest ta propageerib teaduspõhist maailmavaadet. Ametilt on Vällik füüsikaõpetaja, kusjuures koolitöö kõrvalt müüb ta teleskoope. Umbes kümme aastat on mees pildistanud Kuud – valikut tema fotodest näeb Lääne-Virumaa keskraamatukogus detsembris.

Igaüks on meist Kuud näinud. “Kuu annab valgust sel ajal, kui kõik muu pime on. Ta kasvab ja kahaneb, tema muutuv faas, tema muutuv kuju andis võimaluse aega struktureerida, mida teha noore kuu, mida vana kuu, mida täiskuu ajal,” rääkis Martin Vällik.

“Huvitav oleks teada, kas on keegi, kel on tänapäevane pildistamise vahend, olgu see mobiiltelefon või kaamera, ja kes poleks vähemalt kordki püüdnud Kuud pildistada. See ei pruugi kohe hästi välja tulla. Et Kuu hakkaks pildile ilusasti jääma, vajab pikemat harjutamist. Kui endal pole mahti sellega pikalt tegeleda ja sellele pühenduda, on võibolla tore, kui kellelgi juba enam-vähem välja tuleb ning näitab seda kõike näitusel,” kõneles umbkaudu kümnendi Kuud pildistanud Martin Vällik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles