Himmat lahutas Davosis veerandfinaalist veidi üle sekundi

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Martin Himma proovis enne maailma karikasarja karusselliga liitumist võistlusvormi läinud nädalal samuti Šveitsis.
Martin Himma proovis enne maailma karikasarja karusselliga liitumist võistlusvormi läinud nädalal samuti Šveitsis. Foto: Henri Roos

Murdmaasuusatamise MK-sarja etapil Šveitsis Davosis oli laupäeval kavas vabatehnikas sprint, kus meeste konkurentsis kaasa teinud kahest Eesti sportlasest, Martin Himmast ja Marko Kilbist, kumbki kvalifikatsioonist veerandfinaali ei murdnud.

Porkunist pärit Himmat, kelle lõppkohaks kujunes 44., lahutas edasipääsu tagavast 30. kohast meie parimana lõpuks 1,19 sekundit.

"Oli küll napikas. Samas vahed olidki väiksed," rääkis 21-aastane läänevirulane. "Selline keskmine, lõpuks jäin ikka pingele alla. Magasin veel hästi, aga enne starti tuli pinge peale ja esimene ring oli halb – koperdasin ka kurvis."

Positiivse poole pealt tõi Martin Himma välja, et 80 mehe konkurentsis saadud koht oli hea. Samuti teenis ta soorituse eest parimad FIS-punktid, mis on senise karjääri jooksul õnnestunud sprindis saada. "Lootsin paremat, aga eks siis saab järgmine kord paremini. Võrreldes eelmise nädalaga ei olnud nii lennukas tunne. Ei teagi, kas see kadus pinge pärast ära või miks," kõneles ta. "Samas oli sprint väga kiire. Mulle on pigem sobinud pikem ja raskem sprindisõit."

Sprindi võitjaks krooniti itaallane Federico Pellegrino, kes edestas finaalis mulluse MK-sarja võitjat venelast Aleksander Bolšunovi ja briti sportlast Andrew Youngi.

MK-etapi teisel, pühapäevasel võistluspäeval on distantsisõiduna meestel kavas 15 kilomeetri vabatehnikas suusatamine, kus Martin Himma on samuti stardis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles