COVID-19 vaktsiine hakatakse jaotama terviseameti kesklaost

BNS
Copy
Koroonavaktsiin vajab säilitamiseks eritingimusi. Foto on illustreeriv ega pole seotud ühegi konkreetse vaktsiiniga.
Koroonavaktsiin vajab säilitamiseks eritingimusi. Foto on illustreeriv ega pole seotud ühegi konkreetse vaktsiiniga. Foto: Sander Ilvest

Täna avalikuks tehtud COVID-19 vastu vaktsineerimise plaani järgi hakkab riik vaktsiini laiali jaotama terviseameti kesklaost, kust liiguvad üle Eesti laiali ka süstimiseks vajalikud tarvikud.

Vaktsiinitootja vastutab vaktsiinide transpordi eest kokku lepitud kohta liikmesriigis. Eesti puhul on kokku lepitud, et tootja transpordib vaktsiinid terviseameti kesklattu, kus tagatakse vajalikud tingimused vaktsiinide hoiustamiseks, mis vajab tavapärasest madalamaid temperatuure ehk –15 kuni –80 kraadist hoiustamiskeskkonda. Eriti madalate temperatuuride hoidmiseks on kaks võimalust: kuiv jää ja ultrasügavkülmikud. Mõlemad tagatakse terviseameti kesklaos hiljemalt detsembri lõpuks.

Terviseameti kesklaost jagatakse vaktsiinid laiali vastavalt vaktsiinide jaotuskavale ja vaktsineerijate vajadustele. Kesklaost jagatakse vaktsineerijatele koos vaktsiinidega vaktsiini lahustamiseks ja manustamiseks vajalikud süstlad, nõelad ja lahusti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles