Toidupangale annetati maakonnas peaaegu kaks tonni toitu

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Keeruline aasta on toiduabist sõltuvaid perekondi hulgaliselt juurde toonud.  
Keeruline aasta on toiduabist sõltuvaid perekondi hulgaliselt juurde toonud.  Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Möödunud reedel ja laupäeval toimusid suuremates kauplustes üle Eesti toidupanga talvised toidukogumispäevad, kus osales umbes 700 vabatahtlikku ning mille tulemusel koguti abivajajatele ligi 34,5 tonni toitu.

Lääne-Virumaal koguti Rakvere mini-Rimis, Põhjakeskuse Rimis, Krooni Selveris ja Coopi Maksimarketis kahe päevaga annetajatelt 1869,5 kilogrammi toitu, sealhulgas konserve, kuivaineid, purgitoitu, maiustusi ja maitseaineid. 

"Hetkeolukorda arvestades võime tulemusega kindlasti rahule jääda ning oleme ääretult rõõmsad, et enamikus Eesti piirkondades toidukogumispäevad siiski üldse toimuda said," rääkis toidupanga kommunikatsiooni- ja projektijuht Liina Peäske, lisades, et näiteks jäid sel korral kogumispäevad ära Jõhvis, Haapsalus ja Põlvas. 

Tänavune annetuste kogus on umbes veerandi võrra väiksem sellest hulgast, mis eelmisel aastal annetati. "On rõõmustav, et annetati ka palju magusat, millest toidupangal on tavaliselt puudus. Magusad toiduained rõõmustavad just meie kõige pisemaid abivajajaid, sest puuduses elavatele lastega peredele käib maiustuste ostmine ka jõulude ajal üle jõu," kõneles Peäske, kuid lisas murelikult, et kui 2019. aastal teenindati üle Eesti keskmiselt 8600 klienti nädalas, on praeguseks klientide arv kahekordistunud ja toidupanga laod tühjenevad poole kiiremini kui aasta eest. "Praegust koroonapandeemiat arvestades on hea moodus teha annetusi kaupluste e-poodide kaudu, sest nii vähendame lähikontakte ning lisaks on e-poodide kaudu võimalik annetada ka temperatuuritundlikke tooteid," lausus Peäske ning rääkis, et ühtlasi saab toidupanga tegevust toetada annetuste näol ning kinnitas, et neid kasutatakse heaperemehelikult ja sihtotstarbel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles