Ainus sortimisjaam tahetakse teha Tapale

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa sortimisjaama dispetšeripunkt on alles, kuid sortimismäe nõlvalt on sõrestik demonteeritud nagu ka pöörangud ja kõverad, mis olid kasutamiseks kõlbmatud.
Tapa sortimisjaama dispetšeripunkt on alles, kuid sortimismäe nõlvalt on sõrestik demonteeritud nagu ka pöörangud ja kõverad, mis olid kasutamiseks kõlbmatud. Foto: Ain Liiva

Eesti Raudteel on plaan tuua kaubarongide sortimine täies mahus üle Tapale. Ettevõtte taristudirektor Kaido Aettik ütles, et tänapäevase sortimisjaama avamine vastupidi kartusele hoopis vähendab Tapa ülesõidul manööverdavate rongide hulka.

Kuigi Aettik põhjendas sortimisjaama Tapale kolimist mitme asjaolu kokkulangemisega, on selle taga nii või teisiti ka Rail Baltic, mille peajaam ehitatakse Tallinnasse Ülemistele, ja ega ruumi pole võtta mujalt kui sealse kaubajaama arvelt.

Ajal, mil kaubarongiliiklus oli praegusest kordi intensiivsem, tegutses Eestis kolm suuremat sortimisjaama: Tallinnas Koplis ja Ülemistel ning Tapal. Kopli on praeguseks sortimiseks suletud, Tapa vähe kasutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles