Koroonakoll käib ringi

Roman Kusma
, Rakvere linnavolikogu liige
Copy
Roman Kusma.
Roman Kusma. Foto: Meelis Meilbaum

Kui peale kevadist koroonapuhangut Eestimaa jälle lukust lahti keerati, tundus enamikule meist, et saimegi sellest väikesest COVID-19 nime kandvast nohust jäädavalt lahti. Paraku sügisene laine näitab, et vabatahtlikult see koll ei taandu ja tahab meile veel palju pahandust tekitada.

Võrreldes viiruselevikut meil kogu maailmas toimuvaga, peab kolm korda üle vasaku õla sülitama ja tõdema, et siiamaani oleme koroonaga väga hästi hakkama saanud. Meie koroonavastased piirangud on olnud samuti ühed leebemad maailmas. Kui me muidu ennast lätlastest ja leedukatest igas mõttes paremateks peame, siis koroonaralli edetabelites jääme lõunanaabritest kaugele maha. Õnneks! Kuid ega siin midagi kiita ei ole, sest nakatunute arv kasvab meilgi. Narva haigla palatid täituvad praegu kiiremini kui Pärnu hotellitoad kuumal suvepäeval. Sealse haigla personalist on 100 arsti juba nakatunud koroonasse ja haiglast endast on saanud regiooni üks suuremaid nakkuskoldeid. Kuigi idavirulased ise ütlevad, et neil pole häda midagi ja inimesed elavad oma igapäevast elu, nagu elasid siiamaani, on tervishoiu vaatevinklist meie idanaabritel asi kriitiline.

Haigused on maa peal olnud kauem, kui inimkond on eksisteerinud. Viiruseid oli enne ja tuleb uusi juurde ka peale koroonat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles