Tekstiilist korduskasutatav kaitsemask – mis see on?

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
OÜ Liliina juht Mehis Täpp ja kaupluse juhataja Maarika Miilman Tartu ülikoolis kõrge hinnangu saanud kaitsemaskidega.
OÜ Liliina juht Mehis Täpp ja kaupluse juhataja Maarika Miilman Tartu ülikoolis kõrge hinnangu saanud kaitsemaskidega. Foto: Toomas Herm

Avalikes kohtades kaitsemaski kandmise nõue tõi taas päevakorda küsimuse, mille või kelle eest need kaitsevad. Võtsime luubi alla korduskasutatavad tekstiilist maskid.

Rakveres vana kaubandusliku inventari tehase õmblustsehhis valmistab OÜ Liliina korduskasutatavaid maske. Äriühingu juht Mehis Täpp meenutas, et kuigi aasta alguses oli uudistes aina sagedamini juttu Hiinast valla pääsenud koroonaviirusest, kaitsemaskide valmistamise peale veel ei mõeldud. Esmalt juba sellepärast, et paljud tuntud inimesed võrdlesid koroonat tavalise gripiga, samuti arvati, et Hiina on meist nii kaugel, et oht siia ei jõua. Täpi sõnul plaanis ta jaanuari keskpaigas suisa Hiinasse reisida. Sõit jäi siiski ära.

“Esimene ehmatus oli märtsi alguses,” rääkis Täpp. Siis, kui Saaremaal lahvatas võrkpallivõistlustega seotud koroonaviiruse kolle. “Ma olen ise ka võrkpalliga seotud,” sõnas Täpp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles