Valitsus pikendas COVID-19 karantiini tingimusi 1. veebruarini

Copy
 Praeguse korraldusega pikendatakse seniseid nõudeid ja kehtestatakse samad piirangud alates 1. jaanuarist 2021 uuesti.
 Praeguse korraldusega pikendatakse seniseid nõudeid ja kehtestatakse samad piirangud alates 1. jaanuarist 2021 uuesti. Foto: Sander Ilvest

Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks võttis valitsus neljapäeval vastu korralduse, millega pikendas COVID-19 haigete ja nende lähikontaktsete karantiini tingimusi järgmise aasta 1. veebruarini. 

Nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse alusel on kehtestatud inimeste karantiinis viibimise nõuded, et vältida ja tõkestada koroonaviiruse levimist haiguskoldest väljapoole. Koroonadiagnoosi saanud inimestel on alates diagnoosimisest kuni tervenemiseni keelatud lahkuda oma elukohast või püsivast viibimiskohast.

See piirang ei kehti, kui nakatunu on saanud tervishoiutöötaja või politseiniku korralduse elukohast lahkumiseks, tervishoiutöötaja suunamise tervishoiuteenuse saamiseks või inimese elu või tervist ohustava hädajuhtumi korral.

Nakatunuga koos elaval inimesel või muul viisil lähikontaktis olnud inimesel on keelatud 14 päeva jooksul oma elukohast või püsivast viibimiskohast lahkuda alates sellest, kui ta on koroonahaige diagnoosist teada saanud. Piirangut ei kohaldata, kui lähikontaktsel puuduvad koroonaviiruse sümptomid, ta jälgib oma tervist tähelepanelikult ning järgib valitsuse või terviseameti kehtestatud meetmeid võimaliku nakkushaiguse leviku tõkestamiseks ja võtab kasutusele kõik võimalikud meetmed nakkushaiguse leviku tõkestamiseks.

Samuti ei kehti piirang, kui lähikontaktne on teinud mitte varem kui 10. kalendripäeval terviseameti tuvastatud viimasest lähikontaktis olemisest arvates koroonatesti ning selle testi tulemus on olnud negatiivne, kui arst on ta tunnistanud nakkusohutuks, kui terviseamet on otsustanud piirangut mitte kohaldada.

Valitsuse 29. septembri korraldus nr 336 "Karantiini kehtestamine koroonaviirusest SARS-CoV-2 põhjustatud COVID-19 haiguse diagnoosiga isikutele, nende isikutega koos elavatele või samas elukohas püsivalt viibivatele või haiguse diagnoosiga isikuga muul viisil lähikontaktis olnud isikutele" kehtib alates 1. oktoobrist 2020 kuni 31. detsembrini 2020. Praeguse korraldusega pikendatakse seniseid nõudeid ja kehtestatakse samad piirangud alates 1. jaanuarist 2021. a uuesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles