Segadused kultuuritoetuste ümber jätkuvad

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Anti Poolametsa ja Marti Kuusiku eelnõu ajendiks oli soov mitte eraldada maksumaksja raha seksuaalvähemuste filmifestivali Festheart toetuseks.
Anti Poolametsa ja Marti Kuusiku eelnõu ajendiks oli soov mitte eraldada maksumaksja raha seksuaalvähemuste filmifestivali Festheart toetuseks. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere linnavolikogu arutas linnavolinike Anti Poolametsa ja Marti Kuusiku ettepanekut linna kultuuriürituste ja -projektide toetamise korra muutmiseks, mis pidi olema päevakorras juba novembri linnavolikogu istungil, kuid Poolametsa puudumisel seda toona ei käsitletud. Riigikogu liige Anti Poolamets ei jõudnud ka seekordsele volikogu istungile, kuid sedapuhku võeti eelnõu siiski arutlusele.

Ettepaneku kohaselt tuleks Rakvere linna kultuuriürituste ja -projektide toetamise korra paragrahvi kuus lisada uus, seitsmes lõige järgmises sõnastuses: “Volikogu otsustab volikogu kultuurikomisjoni poolt hinnatud taotluste rahuldamise, mitterahuldamise või muutmise.”

Marti Kuusik ütles, et kui volikogu sooviks võtta mingi toetuse eraldamise asjus lõpliku seisukoha, on tema käed piiratud. Praeguse korra kohaselt valib toetuse saajad kultuurikomisjon ja volikogu kinnitab komisjoni otsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles