Lääne-Virumaa ratturid valiti aasta parimate sekka

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Maris Kaarjärv spordiklubist Rakke kuulub parimate ratturite sekka. Ta pälvis naisseenioride arvestuses teise koha. 
Maris Kaarjärv spordiklubist Rakke kuulub parimate ratturite sekka. Ta pälvis naisseenioride arvestuses teise koha. Foto: Adam Illingworth

Igaaastane parimate ratturite autasustamisgala jäi küll ära, kuid Eesti Jalgratturite Liit saatis parimatele tunnustuse karikate näol posti teel. 

Maris Kaarjärv spordiklubist Rakke pälvis omavanuste seas esikoha nagu ka Rakvere rattaklubisse Siplased kuuluv Hillar Valk.

Maris Kaarjärv rääkis, et tiitel on tähtis, see näitab, et ta on omavanustest kõige parem. 44-aastane naine tunnistas, et tiitel ei tulnud lihtsalt, kuid töö pole samas ka meeletu. "See on hobi ja eluviis, olen harjunud tegema," lausus Kaarjärv. 

Esimest korda parimate ratturite seas olev Kaarjärv ütles, et 2020. aastal on ta vändanud oma 6000 kilomeetrit. "Väga palju ei sõida," nentis ta.

Kaarjärv sõnas, et eesmärk on Euroopa meistrivõistlused, kuid osalemine sõltub koroonaviirusest. 

Eesti parim meesrattur on tänavu Tanel Kangert, kes hoiab UCI reitingus eestlastest maanteeratturitest kõrgeimat, 97. kohta. 

Parim naisrattur on teist aastat järjest riigi parim maastikurattur Janika Lõiv, kes jõudis käesoleval aastal UCI reitingus kokkuvõttes kõrgele 5. kohale. Lõivu peamine eesmärk on pääseda Tokyo olümpiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles