Rakvere haigla vastsündinuid soojendavad armsad nõelasilmast tulnud lapitekid

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Naiskodukaitse Viru ringkonna naised andsid täna Rakvere haigla sünnitusosakonnale üle oma jõulukingi: hoole ja armastusega õmmeldud 24 lapitekki.
Naiskodukaitse Viru ringkonna naised andsid täna Rakvere haigla sünnitusosakonnale üle oma jõulukingi: hoole ja armastusega õmmeldud 24 lapitekki. Foto: Marianne Loorents

Naiskodukaitse Viru ringkonna naised tegid jõulupühade eel Rakvere haigla sünnitusosakonnale südamliku kingituse: õmblesid 24 lapitekki, mille sisse mähkida haiglas vastsündinud ilmakodanikud.

Mõte tekke õmmelda ja kinkida tekkis Rakvere jaoskonnas Aili Vakkeril kolm aastat tagasi, kui ta vanavanemate päeval ise vanaemaks sai ning märkas, et maimukese kasutada oli haiglas juba üsna kulunud tekike. "Haiglas õde vabandas, et parajasti on korralikud tekid pesus. Ja sealt see mõte idanema hakkas," rääkis Aili Vakker. "Kevadel pakkusin välja, et õpetaks naistele lapiteki õmblemistehnikaid ja teeks ühtlasi sellise kingituse."

Kümnest tekke õmmelnud naisest on osa ka ise Rakvere haiglas oma lapsed ilmale toonud. "Kõik need tekid on hoole ja armastusega tehtud," ütles Marit Laast. Kõik naised kinnitasid, et head soovid ja mõtted on tekkidesse sisse õmmeldud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles