Aasta naiskodukaitsja Kaja Tammeoks elu ilma naiskodukaitseta ette ei kujuta

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Kaja Tammeoks on Viru ringkonna naiskodukaitsja alates 2016. aastast.
Kaja Tammeoks on Viru ringkonna naiskodukaitsja alates 2016. aastast. Foto: Seidi Lamus-Tšistotin

Tänavune Viru ringkonna aasta naiskodukaitsja on Kaja Tammeoks, Rakvere jaoskonna esinaine, keda iseloomustatakse kui loomult vaikset, kuid oma jaoskonna pühendunut uute ideedega eestvedajat.

Tunnustus tuli naisele üllatusena. Pea sajapealist Rakvere jaoskonda juhtiv Kaja Tammeoks ütleb, et iga naiskodukaitsja vabatahtliku panuse märkamine ja tunnustamine on väga oluline. Tammeoks on ametis metallitöödega tegelevas firmas CNC-pingi operaatorina, enda meelistegevuseks peab ta aga tegutsemist naiskodukaitses.

Tänavu panustas ta vabatahtlikult organisatsiooni üle 255 tunni, olles ka vabatahtlik Rakvere haigla EMO esmases triaažis COVID-19-st tingitud eriolukorra ajal. Samuti on ta Viru ringkonnas peamine "Ole valmis!" äpi tutvustaja ning sageli võib teda üritustel kuulda rääkimas naiskodukaitse ohutushoiust ja erialarühmadest.

Ühtlasi on naine kolme lapse ema: 11-aastane tütar on kodutütar, 19-aastane poeg on noorkotkast välja kasvanud kaitseliitlane ja kolmeaastane hakkab Kaja Tammeoksa sõnul nelja aasta möödudes noorkotkaks.

"Mina olen enda arvates kraad kangem naiskodukaitsja, kellel puuduvad hobid. Minu hobi ongi naiskodukaitse, kuhu ma panustan suure hulga oma vabast ajast," märkis ta. "Tahan olla ninapidi kõige selle sees. Soovin olla abiks, kus iganes mind vajatakse, ning loomulikult on osa usinaid ja tublisid naisi mu südamesse pugenud," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles