Distantsõppel õpilastele jagati jõuluhõngulisi toidupakke

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Maakonna suurimas koolis Rakvere reaalgümnaasiumis jagati distantsõppel olevatele koolilastele kilekotid, mis täis toidukraami.
Maakonna suurimas koolis Rakvere reaalgümnaasiumis jagati distantsõppel olevatele koolilastele kilekotid, mis täis toidukraami. Foto: Erakogu

Nädala jooksul anti kõikides omavalitsustes distantsõppel olevatele õpilastele sooja rooga või toidupakke. Soovijaid oli palju, nende seas ka heategijaid, kes jätsid oma paki abivajajaile. Jõulukuule omaselt oli pakis verivorste ja mandariine.

Toidupakid, mida õpilastele jagatakse, on omavalitsuseti sarnased. Seal leidub leiva- ja piimatooteid, makarone, kanamune, purgisuppi, lihapalle ning hommikupudru materjali või -helbeid. Paljud toidupakid sisaldasid ka jõulumaitseid: mandariine, verivorsti ja kõrvitsat.Toidupakki rändava hea-parema puhul lähtutakse sellest, et laps saaks ka ise roa valmis teha või kohe midagi põske pista.

Viru-Nigula valla toitlustusjuht Krista Männi rääkis, et nemad arvestasid toidupakki kokku pannes ka laste eelistustega. “Magusat me toidupakki eriti ei pannud, lähtusime sellest, et valik oleks mõistlik, hea, toitev, mitmekesine,” sõnas Männi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles