Motomehed rõõmustasid vanemliku hooleta jäänud lapsi

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Motomehed näitasid oma pehmemat poolt ja käisd koos jõulumees Jannuga asenduskodude lastele komme jagamas.
Motomehed näitasid oma pehmemat poolt ja käisd koos jõulumees Jannuga asenduskodude lastele komme jagamas. Foto: Kairi Raam

Laupäeva näitasid motomehed taas oma tundlikku poolt ning käisid juba mitmendata aastat oma ja naabermaakonnas asenduskodude lastele kommikotte viimas. 

Motoklubi Rakvere Raibe RC juhatuse liige Aare Raam rääkis, et üleeestilist kommijagamist teevad motohuvilised kolmandat aastat. "Eri maakondade motoklubid käivad oma piirkonnas, aga meie võtsime Tudulinna lastele kommide viimise ka enda peale, kuna oleme juba aastaid neil emadepäeval külas käinud."

Klubi juht kõneles, et eelmise aasta aktsioon oli suurem ja komme koguti nii eraisikutelt kui ka ettevõtetelt. "Tegime selle aasta alguseks suured heategevusplaanid, aga keeruline aeg rikkus palju ära," ütles ta. Kommide annetajateks olid sponsorid üle Eesti, motomehed panustava teistesse tegudesse, sest kõik vajab korraldamist, kommid pakkimist ja kohale toimetamist. 

"Eks ta on rõõmu tegemise pärast ette võetud, sest meie saame oma rõõmu mootorratastega sõitmisest," selgitas Aare Raam ja kirjeldas, kuidas nad suvel käisid Vinni Perekodus lapsi sõidutamas. "Lapsed ei tahtnud ratta seljast mahagi tulla pärast ja nüüd tundsid mõned poisid meid ära," kõneles mees ja oli nõus, et enamasti kasvatavad vanemliku hooleta jäänud lapsi naiskasvatajad ning mehelikku poolt on neile väga vaja. "Püüame selle aja leida, et käia neid sõidutamas," lubas ta tulevikku vaatavalt. 

Kommijagamisel oli kaasas jõulumees Jannu. "Muidu me läheme kohale... mõmm-mõmm... ega siis mootorratturid kõik väga sõnaosavad ei ole," ütles Raam naerdes ja selgitas, et jõulumees Jannule pole mootorratas võõras sõiduriist. 

Motomehed viisid komme MTÜ Maria ja Lapsed Rakvere ja Tudulinna kodusse, Vinni Perekodusse, esimest aastat käidi ka Lille tänaval AS-i Hoolekandeteenused lastel külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles