Noortevolikogud arutasid regionaalse koostöö võimalusi

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Noortevolikogud arutasid regionaalse koostöö võimalusi.
Noortevolikogud arutasid regionaalse koostöö võimalusi. Foto: Maris Praats

Eesti Noorteühenduste Liidu noorte osaluse arendamise projekti raames toimus 18. detsembril esimest korda Lääne-Virumaa noortevolikogude regionaalse koostöö kohtumine. 

Kohtumise eesmärk oli tutvuda noorte osaluskogude tegevustega ning leida võimalusi koostöö tegemiseks. Kohal oli osalejaid kõikidest noorte osaluskogudest. 

Osaluskogud tutvustasid enda tegevusi ning rõõme ja muresid. Eesti Noorteühenduste Liit tegi tutvustuse noortevolikogu rollist ja tähtsusest kohalikus omavalitsuses ning seejärel toimus ajurünnak, et leida sobivad koostööprojektid. 

Lääne-Virumaal on praegu seitse noortevolikogu või noortevolikogu aktiivi, üks linna õpilasesindus ja üks noortekogu. Kõik osaluskogud tegutsevad enda põhimõtetel, mistõttu on võimalik kõikidelt osaluskogudelt midagi õppida. 

Eesti Noorteühenduste Liit algatas 2020. aastal noorte osaluse arendamise jätkamiseks ning osaluskogude jätkusuutlikkuse tagamiseks osalusvaldkonnas regionaalse koostöö. Kokku on kaheksa regiooni, millest üks on Lääne-Virumaa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles