Politsei võtab luubi alla kirikud ja kauplused

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere politseijaoskonna juht Katrin Satsi.
Rakvere politseijaoskonna juht Katrin Satsi. Foto: Ain Liiva

Rakvere politseijaoskonna juht Katrin Satsi ütles, et täna anti start korravalvurite kontrollreididele, kus peamiselt pööratakse tähelepanu koroonaviiruse tõkestamiseks kehtestatud reeglite järgimisele kirikutes ja kauplustes. Selleks on mundrikandjad väljas täiendatud jõududega.

Maakonna politseijuhi sõnul ei puuduta politsei tegevus mitte ainult eelolevaid pühi, vaid mundrikandjaid on rohkem näha kuni jaanuari keskpaigani. Seda ikka selleks, et inimesed oleksid hoitud. On ju paljud spetsialistid öelnud, et eelolevatel pühadel on määrava tähtsusega, kas peetakse kinni kehtestatud piirangutest või mitte. Viimase puhul võib tagajärjeks olla see, et me ei saa pikemat aega harjumuspärase elu juurde tagasi tulla. Satsi lisas, et enamik inimesi on siiski seaduskuulekad.

Politsei on kaardistanud maakonnas peetavad üritused, näiteks kirikutes teenistused ja kontserdid. Neid külastavad ka politseinikud, kontrollides esmalt kaitsemaski kandmise kohustuse ja 2+2-reegli täitmist. Mis puutub kauplusi, siis Satsi sõnul ei väisa korrakaitsjad mitte ainult kaubanduskeskusi, vaid ka väiksemaid poode. Satsi sõnul mundrikandjad rikkujaid ei karista, vaid vestlevad nendega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles