Kaks aasta betoonehitise kandidaati on Lääne-Virumaalt

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Vallimäe vabaõhukeskus.
Rakvere Vallimäe vabaõhukeskus. Foto: Ain Liiva

Eesti Betooniühingu ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu korraldatavale konkursile "Aasta betoonehitis 2020" esitati 29 ehitist, nende hulgas Lääne-Virumaalt Rakvere Vallimäe vabaõhukeskus ja Tapa lähiharjutusala.

"Tänavuse võistluse saak on rikkalik nii hulgalt kui ka geograafialt," sõnas Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Tiit Roots. "Nii laia geograafilist katvust ei ole betoonehitise võistlusel aastaid olnud."

Tiit Rootsi sõnul on kandidaatide seas koolihooned ja lasteaed, tootmis- ja büroohooned, eramud ja kortermajad, arhitektuursed väikevormid ja kindluse rekonstruktsioon, rannapromenaad ja sadam, tervishoiurajatised ja ujula, elamuskeskus ja tankodroom, samuti suurepärased näited Eesti betoontoodete ekspordist.

Eesti Betooniühingu juhatus otsustas, et seekord tehakse võistlusele saadetud kandidaatide hulgast eelvalik ning võistluse nominendid selguvad juhatuse järgmisel koosolekul 20. jaanuaril 2021.

Konkursi eesmärgiks on leida ja esile tõsta ehitisi, mille nägusus ning efektiivne ja ökonoomne teostus demonstreerivad betooni kui kodumaise materjali eeliseid ja võimalusi. Võistluse žürii alustab tööd uuel aastal.

Betooniühingu juhatus otsustas, et võistluse "Aasta betoonehitis 2020" võitjate väljakuulutamine ja 2021. aasta betoonipäev toimuvad 2021. aasta maikuus.

Eesti Betooniühing ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit on kakskümmend aastat korraldanud aasta parimate betoonehitiste väljaselgitamise konkurssi. 2019. aasta betoonehitiseks valiti sisekaitseakadeemia. 

Eesti Betooniühing on betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 72 ettevõtet, organisatsiooni ja eraisikut. Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit on ehitusmaterjalide tootmise ja müügiga tegelevate ettevõtjate ühendus, kuhu kuulub 64 ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles