Rakvere haigla plaanib avada teise koroonaosakonna

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Rakvere haiglas on koroonahaigetele 14 tavavoodi- ja neli intensiivravikohta, lisandub veel üheksa voodikohta.
Rakvere haiglas on koroonahaigetele 14 tavavoodi- ja neli intensiivravikohta, lisandub veel üheksa voodikohta. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere haiglas on koroonaosakond, kus on 14 tavavoodi- ja neli intensiivravikohta. Erakorralise meditsiini osakonnas on nelja koroonahaige isoleerimisvõimalus. Olukord on tõsine ja haigla plaanib avada teise koroonaosakonna, kus on üheksa voodikohta.

Rakvere haigla juht Ain Suurkaev rääkis, et nende inimesed on majas ja teevad ümberkorraldusi. "Oleme niivõrd-kuivõrd valmis. Plaanime avada teise koroonaosakonna," lausus Suurkaev. 

Haiglajuht sõnas, et hommikuse seisuga oli neil neli koroonahaigete voodikohta.

Täna hommikul selgus, et eelmise ööpäeva jooksul lisandus maakonda 55 koroonapositiivset, enamik neist on Imastu hooldekodu elanikud.

Suurkaev sõnas, et ollakse ühenduses kiirabiga, et vajadusel statsionaarset haiglaravi vajavad patsiendid haiglasse toimetada.

Haiglajuht on öelnud, et üheksa lisakohta toovad omakorda kaasa selle, et tuleb teha otsus plaanilise ravi piiramise kohta.

"Piirame eelkõige kirurgilist ravi. Karta on, et see juhtub kahe püha vahel. Ma ei välista, et oleme selle sammu astunud enne 1. jaanuari," märkis Suurkaev.

Pühapäeval suri Rakvere haiglas esimene koroonaviirusesse nakatunud patsient - üle 90-aastane inimene. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles