Paljud keeldusid politseiniku pakutud kaitsemaskist (1)

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Kaitsemaskid.
Kaitsemaskid. Foto: Marko Saarm

Rakvere politseijaoskonna juht Katrin Satsi ütles, et pühade ajal oli kuuskümmend juhtumit, kus inimene keeldus politseiniku pakutud kaitsemaskist. Keeldumist põhjendati tugeva immuunsüsteemiga, samuti kahtlusega, kas koroonaviirus on üldse olemas. 

"Alates eelmisest nädalast oleme väljas suuremate jõududega, kuid sellest hoolimata on politseil küllaltki palju tööd," rääkis Satsi. Tema sõnul pööras politsei kõige rohkem tähelepanu viiruse levikut tõkestavatest piirangutest kinnipidamisele, lähisuhtevägivallale ja joobes juhtidele.

Pühade jooksul kontrollis politsei maakonnas 306 korral ettevõtteid ja asutusi: kauplusi, kaubanduskeskusi, tanklaid ja kirikuid. Politsei jagas 246 kaitsemaski.

Satsi sõnul on kirikud olukorraga väga hästi kohanenud. Pühakodades on tagatud hajutatus, maski kandmine ja desinfitseerimisvahendid. Samuti tegid kirikud teenistustel veebiülekandeid.

"Üldjoontes saab julgelt väita, et ka Lääne-Virumaal kasvab maskikandmise osakaal," jätkas Satsi. Lähisuhtevägivalla juhtumid on jäänud samale tasemele, kui olid mullu. Nüüd alustati pühade ajal kaks lähisuhtevägivallaga seotud kriminaalmenetlust. 

Pühade ajal paistsid silma alkoholi tarvitanud sõidukijuhid. Tabati 14 joobes juhti, kellest neljal oli kriminaalne joove. Kaks joobes juhti põhjustasid ka liiklusõnnetuse. Esmaspäeva hommikul tabati veel kolm roolijoodikut.

Pürotehnikaga seonduvaid väljakutseid politseile pühade ajal ei laekunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles