Jõulutoitude jääkide kasutamiseks leidub asjalikke näpunäiteid

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Jõululaud.
Jõululaud. Foto: Shutterstock

Toidu raiskamisse suhtutakse õigustatult aina taunivamalt. Mis siis teha, kui läksid piparkookide küpsetamisega hoogu või moorisid – piiranguid unustades – vanast harjumusest valmis liuatäie praadi suure seltskonna vastu võtmiseks.

Pühade ajal võib pillavast meeleolust kantuna lauas­istujate isuga arvestamisel mööda panna ja nii koguvad kausis tolmu piparkoogid ning külmikus istub hangunud soustiloigus seaveerandik. Selliseid jääke pole kena puudust kannatajatele annetada, aga minema viskamine on võrdselt inetu tegu.

Tegelikult on kõigil, hoolimata rahalistest võimalustest, omamoodi põnev jõulujääkidest uusi roogasid või maitsekombinatsioone leiutada. Lihaviiluga võileivale ning piparkookidest kausikoogile on lisaks kümneid võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles