Linnavalitsus keeras Vallimäe lukku, kelgutajad suunati Palermosse

Copy
Nädalavahetusel oli Palermo kelgumägi nii jäine, et sealt üles saamiseks pidi käpuli laskuma.
Nädalavahetusel oli Palermo kelgumägi nii jäine, et sealt üles saamiseks pidi käpuli laskuma. Foto: Marianne Loorents

Aasta viimasel päeval teatas Rakvere linnavalitsus, et turvalisuse kaalutlustel ei tohi enam Vallimäe nõlvadel kelgutada, ja sinna paigaldati ka keelumärgid. Lumerohke nädalalõpp aga meelitas rahva õue ning linna ainsaks kelgumäeks osutunud Palermo nõlv muutus ohtrast kasutamisest jäiseks ja ebatasaseks.

Rakvere abilinnapea Kert Karus ütles, et Vallimäe kontseptsioon on pärast vabaõhukeskuse avamist muutunud ning seal on nüüd enam kui 30 sellist objekti, mis muudavad kelgutamise ohtlikuks. Karus tunnistas, et keset talve kelgutamise keelamine pole hea, ja lisas, et tulevikus tahetakse ikkagi ka Vallimäel kelgutamist taas võimaldada. “Olukord tuleb kindlasti lahendada,” sõnas Karus ja märkis, et tema asus ametisse novembris ega oska kommenteerida, miks ikkagi ei pööratud kelgunõlva olemasolule Vallimäe arenduse puhul juba varem tähelepanu.

Palermo mägi oli pühapäevaks ohtrast kasutamisest jäiseks ja muhklikuks muutunud. Nõlvast üles saamisega oli tõsine tegu ning pisemad lapsed lendasid treppis nõlvast alla lastes nagu kaltsunukud kelgult. Vanaema Oksana oli tulnud koos oma lapselapsega Palermosse, teadaolevalt ainukesele ametlikule linna kelgumäele. Ta rääkis, et otsis lausa internetist, kus üldse saab Rakveres kelgutada, ja talle meenus nõlv, kus ta on kunagi varem käinud. “Nii palju lapsi sel ühel mäel, kust ei saa õieti üleski,” kurtis naine. “Võiks olla rohkem mägesid, kus oleks lastel võimalik kelgutada, arvestades veel praegust olukorda ja seda, et on koolivaheaeg,” kõneles hoolitsev vanaema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles