Rakvere Lille Kodus on seitse koroonapositiivset

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Lille Kodus elatakse peredena ning töötajaid ja kliente tabanud koroona on seotud ühe perega.
Rakvere Lille Kodus elatakse peredena ning töötajaid ja kliente tabanud koroona on seotud ühe perega. Foto: Marianne Loorents

Aktsiaseltsi Hoolekandeteenused kahes kodus on viirus teinud laastamistööd ja kolmandas toimus eile laustestimine. Ka Rakvere Lille Kodusse lipsas COVID-19 sisse ning üleeile tehti seal laustestimine.

AS-i Hoolekandeteenused Viru piirkonna juht Monika Feofanova rääkis, et testiti 76 inimest ja nendest seitse andis positiivse koroonaproovi. “Kõik haigestunud on seotud ühe perega,” ütles Feofanova.

Igal üksusel on oma reeglid, omavahel kokku pole puututud, haigestunud töötajal on asendajad olemas. “Olukord on keerulisem kui Tapa Põllu Kodus, aga plaan on olemas ja see rahustab,” lausus Feofanova. Negatiivse koroonaproovi andnud inimestelt võetakse uus proov kümne päeva pärast.

Tapa Põllu Kodus testiti teist korda kolmeteistkümmet inimest, kes olid esimesel korral andnud negatiivse koroonaproovi. Ilmnes, et neist pole vahepeal keegi haigestunud. Eelmisel nädalal selgus, et Tapa Põllu Kodu 30 elanikust 23 olid andnud positiivse koroonaproovi, kuuest töötajast oli haigestunud üks. Vanaaastal suri haiglas üks nende klientidest. “Tegime kõik terviseameti ja meie poolt välja töötatud reeglite järgi. Oleme olnud tublid,” ütles piirkonna juht.

Hoolekandeteenustele kuuluvas Tapa Kodus tehti eile samuti laustestimine. Koroonaproov võeti 84 inimeselt, kellest 60 on kliendid ja ülejäänud töötajad. “Viirus levib ja inimesed suhtlevad omavahel,” sõnas Feofanova.

Imastu hooldekodus andis 26. detsembril 85 kliendist 81 positiivse koroonaproovi ja 29 töötajast 13. Kaks hoolealust on pidanud ka viirusele alla vanduma. Imastu hooldekodu juhataja Sigrit Kullang rääkis, et nad ei rõõmusta enne õhtut, kuid hakkavad mustast august välja ronima. Uus laustestimine toimus eile õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles