Aastat iseloomustab 20 000 koroonaproovi

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Aprillis avati Rakvere spordikeskuse kõrval parklas läbisõidu-testimispunkt, kus võeti perearsti saatekirjaga inimestelt COVID-19 proove. Praegu niisugust punkti sisse seada ei plaanita.
Aprillis avati Rakvere spordikeskuse kõrval parklas läbisõidu-testimispunkt, kus võeti perearsti saatekirjaga inimestelt COVID-19 proove. Praegu niisugust punkti sisse seada ei plaanita. Foto: Ain Liiva

Koroonaaastal tehti Lääne-Virumaal 20 000 COVID-19 testi, kaks protsenti neist olid positiivsed. Koroonaviirus pole kuhugi kadunud ja testiminegi läheb uuel aastal suure hooga edasi.

Terviseameti ida regiooni juhataja Marje Muusikus on omalt poolt teinud kõik, et saata testimisele need, kel on risk haigestuda või vajadus teha koroonatest.

Lääne-Virumaal on siiani võetud 20 114 proovi. Marje Muusikus tõi võrdluseks Viljandi maakonna, kus teste on tehtud 13 000. “Meil on teste tehtud normaalselt,” nentis Muusikus. Positiivseid koroonaproove on olnud kaks protsenti ja sellist positiivseks osutunud proovide osakaalu hindas ta heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles