Ööpäevaga lisandus Lääne-Virumaale 34 koroonapositiivset

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaale lisandus 34 koroonapositiivset. Foto on illustratiivne.
Lääne-Virumaale lisandus 34 koroonapositiivset. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5528 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 723 ehk 13,1 protsenti testide koguarvust. Lääne-Virumaale lisandus 34 nakkusjuhtu. Koroona räsib jätkuvalt hooldekodusid ja haigestunute seas on ka palju lähikontaktseid. 

Terviseameti ida regiooni juhataja Marje Muusikus rääkis, et rekordiline nakatunute arv on seotud mitme põhjusega. "Aastavahetuse kokkusaamised, haigestunud on mitmed lähikontaktsed. Samuti viidi mitmes hoolekandeasutuses läbi laustestimine," loetles Muusikus. 

Esmaspäeval oli laustestimine Tapa Põllu Kodus, seal on haigestunud üks klient. 

Tapa Kodus oli testimine eile, kõik 88 antud proovi olid negatiivsed. Laustestimine toimus ka Imastu hooldekodus, seal oli andnud positiivse koroonaproovi seitse inimest. 

Viimase 14 päeva haigestumus on Eestis 100 000 inimese kohta on 553,28 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 12,7 protsenti.

Terviseameti jälgimisel on enam kui 21 430 inimest. Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 4270 inimese, kellest nakatunuid on 1358.

Ööpäeva jooksul avati uusi COVID-19 haigusjuhtumeid 52, haiglaravi vajab 402 patsienti. 

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma ütles tänas hommikul pressikonverentsil, et nakatunute arv kasvab.

34 koroonapositiivset on suur hulk, kuid Lääne-Virumaal oli antirekord 26. detsembril, kui ööpäeva jooksul lisandus maakonda 55 koroonapositiivset, enamik neist olid Imastu hooldekodu elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles