Tallinki koondamised mõjutasid Tapa raha

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Nordic Tsement.
Nordic Tsement. Foto: Sander Ilvest

Hoolimata koroonapandeemiast laekus 2020. aastal Lääne-Viru omavalitsustele üksikisiku tulumaksu enam-vähem prognoositud mahus: kolmes rohkem, viies vähem, kuid mitte oluliselt. Rakvere linnas võis laekumisele mõju avaldada tööjõu liikumine.

Viru-Nigula valla eelarvesse laekus üksikisiku tulumaksu mõnikümmend tuhat eurot rohkem, kui oli oodatud (vaata ka lisatud tabelit). Vallavanem Einar Vallbaumi sõnul on see aga halb näitaja ning tagajärjed avalduvad alanud aastal. “Maksu laekus rohkem “tänu” suurele koondamisele Kunda Nordic Tsemendis,” lausus ta. “Pikaajalised töötajad said kätte suured koondamistasud, aga tegelikult ju tööhõive vähenes. See annab kindlasti tunda tänavuses maksulaekumises. Ausalt öeldes on seis nutune.”

Vallbaum ütles, et valla 2021. aasta eelarvet koostades tuleb tulumaksu laekumise vähenemisega arvestada. “Praegu arutame, kas vähendada seda numbrit 10 või 15 protsendi võrra võrreldes eelmise aastaga,” kõneles ta. “Parem on teha konservatiivne eelarve kui liiga optimistlik. Kui tegelik laekumine osutub suuremaks, siis olgu see hea üllatus. Tulekul on valimiste aasta ja eelarved kipuvad sisaldama suuri lubadusi, et valijatele meeldida, aga meie kindlasti selle peale välja ei lähe.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles