Kiri: ah et otsustasid suitsetamisest loobuda?

Ingmar Kurg
, MTÜ NNA Suitsuvaba Eesti
Copy
Suitsetamine.
Suitsetamine. Foto: Meelis Lokk/Postimees

Uusaastalubadused on taas antud või vähemasti nende peale mõeldud. Ikka juhtub nii, et mõned lubadused jäävadki lubadusteks. Aga kuidas teha nii, et vähemasti lubadus loobuda suitsetamisest saaks täidetud?

Esimestel suitsuvabadel päevadel loob hea enesetunde see, et endale antud lubadusest suudetakse kinni pidada. Siis hakkab ilmselt võimust võtma suur suitsunälg. See paneb endalt küsima, mis see üks suits siis ikka halba teeb, mõned päevad juba suitsuvaba oldud ka. Siin on oht, et ühele suitsule järgneb teine, kolmas ja peagi on lubadus murtud ning jätkatakse suitsetajana. Kuigi soov oleks olukorda muuta.

Kõige suuremaks takistuseks ongi tihtilugu see hirmus suitsunälg ja harjumus. Mõned kasutavad selle peletamiseks nikotiiniplaastreid, teised nikotiininätsu või e-sigarette. Kõik sellised alternatiivid töötavad samal põhimõttel ehk suitsetamise asemel tarvitatakse mõnda vähem kahjulikku nikotiini sisaldavat toodet. Nii jääb tavaline sigaret läitmata ning kahjulik vingugaas ja tõrv sisse tõmbamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles