Laekverre kerkib uus katlamaja

Mart Rauba
Copy
Laekvere koolimaja on üks seitsmest hoonest, mida katlamaja kütab.
Laekvere koolimaja on üks seitsmest hoonest, mida katlamaja kütab. Foto: Vinni vallavalitsus

Laekvere aleviku elanikud saavad varsti toa soojaks soodsamalt, sest keskkonnainvesteeringute keskus toetab uue, biokütusel töötava katlamaja ehitust.

“Ootasime pikisilmi, et saaksime Laekverre hakkpuidul töötava katlamaja,” ütles Vinni valla Laekvere piirkonna haldusjuht Andrus Läll rõõmsalt. Praegune õlikatlamaja on tema sõnul ajast ja arust, küte tarbijale kallis ning põlevkiviga kütmine saastab loodust. Tänapäevasemal tehnoloogial töötav hakkpuidukatlamaja jätab väiksema ökoloogilise jalajälje, tagab varustuskindluse ning toasoe on tarbijale soodsam.

Laekvere uue katlamaja rajab OÜ N.R. Energy, mis varustab soojusenergiaga 20 kaugkütte võrgupiirkonda ja müüb soojusenergiat rohkem kui 30 mehitamata kaug- ja lokaalkatlamajast üle Eesti. Ettevõtte peamised kliendid on kortermajad, eramud, koolid, lasteaiad, spordihooned, tervishoiuasutused, kohalikud omavalitsused, asutused ja ettevõtted, kellele tarnitakse soojusenergiat vastavalt konkurentsiameti kehtestatud piirhindadele. Ettevõte tegutseb ka Eesti bituumeniturul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles