Kuidas moodustub ja millega tegeleb AS-i Rakvere Haigla nõukogu

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere haigla juhtkonna ruumid asuvad kompleksi esimesel korrusel ja on eraldi sissepääsuga.
Rakvere haigla juhtkonna ruumid asuvad kompleksi esimesel korrusel ja on eraldi sissepääsuga. Foto: Erakogu

Eile ilmnes, et vaktsiinisüsti on lisaks meedikutele saanud neli AS-i Rakvere Haigla nõukogu liiget. Nõukogu koosneb esimehest ja viiest liikmest. Nõukogu nimetas ametisse haigla ainuomanik MTÜ Rakvere Haigla, mille liikmeteks on kõik kaheksa Lääne-Viru omavalitsust.

Nõukogu esimees on Toomas Varek, liikmed Einar Vallbaum, Mihkel Juhkami, Peep Vassiljev, Heli Paluste ja Indrek Kesküla. Neli esimest said haigla juhatuselt ehk Ain Suurkaevult ettepaneku lasta end vaktsineerida ja nad tegid seda. Heli Paluste ja Indrek Kesküla pole vaktsiinisüsti saanud. Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla ütles, et tema poleks ettepanekut vastu võtnud ka. "Mina ravin oma tervist Ebavere suusarajal," sõnas Kesküla.

Vastavalt AS-i Rakvere Haigla põhikirjale on nõukogu liikmete ülesandeks planeerida aktsiaseltsi tegevust ja korraldada juhtimist. Nõukogu lihtliikmed saavad oma töö eest hüvitist 138 eurot kuus, nõukogu esimehe hüvitise suurust ei õnnestunud Virumaa Teatajal avalikest allikatest teada saada. Nõukogu käib liikmete sõnul koos kord kahe-kolme kuu jooksul, vajadusel tihedamini. Koosolekud on toimunud ka veebikeskkonnas. Teadaolevalt toimus viimane nõukogu koosolek 14. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles