Lasteaiaõpetajad pooldaksid autoliikluse sulgemist ohtliku kelgumäe juures (1)

Mart Rauba
Copy
Reaalgümnaasiumi lähistel asuvale tehismäele paigaldati kelguhoo pidurdamiseks kuuseoksad.
Reaalgümnaasiumi lähistel asuvale tehismäele paigaldati kelguhoo pidurdamiseks kuuseoksad. Foto: Ain Liiva

Garaažide ja Vaala keskuse poole viiva ringtee vahelised künkad, rahvasuus "tissimäed", on asukoha ja profiili tõttu üks popimaid kohti, kust kelguga alla lasta. Kahjuks on seal ka päris mitu võimalust, kuidas lõbusast liust võib saada kohutav õnnetusjuhtum.

Sellest on kirjutatud mitmel korral nii sellel kui eelmisel talvel. Linn on probleemist teadlik ja astunud ka samme, et riske vähendada - hoiatavad sildid on pandud, samuti loobiti mäe jalamile kuuseoksi, mis vähendavad hoogu ja peaks ideaalis panema lapsi valima mõnd teist nõlva. Kuuseoksad on aga tänaseks laste endi poolt kõrvale tõstetud. Liud jätkuvad otse autoteele ja kuigi vanemad on mures, siis pole ju südant öelda lapsele, et maja taga on mägi, aga seal sõita ei tohi.

Sama dilemma ees seisavad ka lasteaiad. Rohuaia lasteaia õppealajuhataja Margit Pelli kinnitusel on seal kelgutamas käidud tervete rühmadega, kuid alati on kaasas kaks või kolm kasvatajat, kes ohutuse eest hoolt kannavad. Lasteaia direktor Ene Nool tunnistas, et nendel nõlvadel käidi sõitmas juba linna algkooli päevil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles