Palmses kõlavad vanavene jõululaulud

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Orthodox Singers laseb kõlada vanavene, kreeka ja süüria õigeusu palvelauludel, samuti vaimulikel jõuluvärssidel ja -lauludel – seda kõike kirikuslaavi, kreeka ja aramea keeles.
Orthodox Singers laseb kõlada vanavene, kreeka ja süüria õigeusu palvelauludel, samuti vaimulikel jõuluvärssidel ja -lauludel – seda kõike kirikuslaavi, kreeka ja aramea keeles. Foto: Erakogu

Kontserdisarja “Klaaspärlid Palmses” järjekorras kolmas kontsert toimub juba sel laupäeval, 9. jaanuaril. Kontserdil on võimalus kohtuda õigeusu muusikamaailmaga vanavene jõulumuusika kaudu.

Lavale astub professionaalsetest muusikutest koosnev ansambel Ortho­dox Singers. Koosseis sündis Valeri Petrovi algatusel 1989. aastal. Kontserdil kõlavad vanavene, kreeka ja süüria õigeusu palvelaulud, samuti vaimulikud jõuluvärsid ja -laulud. Ning seda kõike kirikuslaavi, kreeka ja aramea keeles.

Ansambli musitseerimist iseloomustab täielik süvenemine pühakirja igasse sõnasse, läbimõeldud dünaamiline plaan ning erakordne stiilitunnetus. Orthodox Singers on esinenud paljudes Euroopa riikides, Venemaal ja USA-s ning võtnud osa mitmest rahvusvahelisest festivalist. 2020. aastal pälvis ansambli kunstiline juht Valeri Petrov Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia ansambli kunstilise juhtimise ning Mustvee vaimuliku muusika festivali eestvedamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles