Viru maratoni aeg läheneb

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Viru maratoni rada on plaanitud sellisena, nagu kaardilt näha võib.
Viru maratoni rada on plaanitud sellisena, nagu kaardilt näha võib. Foto: Mart Suursu

30. jaanuaril on plaanis 35. Viru maraton, mis on igal aastal olnud suur üritus, kus osalejate arv on küündinud üle tuhande. Korraldajad märgivad, et kuna lund on maratoniraja jaoks veel napilt, on raja tegemine suur töö ning selle muudavad korraldajate jaoks veelgi raskemaks rajal lumesaanide ja ATV-dega sõitjad.

"Kuna rada on pikk, 21 kilomeetrit, ning asub suurel alal, on rajal masinatega sõitjad teinud seda ilmselt lihtsalt teadmatusest," rääkis maratoni korraldaja, MTÜ Mõedaku juhatuse liige Evi Torm. "Tulevasel maratonirajal ei tohi sõita ei lumesaani ega ATV-ga, ka siis, kui rada ületatakse, võib liivane pinnas seguneda lumega ning raja rikkuda," lisas Torm ja selgitas, et kui enne jooksuvõistlust või rattavõistlust saab raja teha kolm päeva enne võistlust, tuleb suusavõistluse puhul hakata seda tegema juba alates esimesest lumest.

"Kõige suurem mure on muidugi, kas 30. jaanuaril suurüritused üldse on lubatud. Aga see sõltub suuresti meie kõigi käitumisest, et terviseamet seda lubada saaks," märkis Evi Torm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles