Kondivalu rahvas plaanib suvist kogukonnapäeva

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Tartu tänav Rakveres Kondivalu linnaosas on praegu talviselt lumine – suvisel kogukonnaüritusel on see loodetavasti täis mõnusat sagimist ja avatud on aiad, kuhu sisse põigata.
Tartu tänav Rakveres Kondivalu linnaosas on praegu talviselt lumine – suvisel kogukonnaüritusel on see loodetavasti täis mõnusat sagimist ja avatud on aiad, kuhu sisse põigata. Foto: Reesi Efert

Rakvere Kondivalu linnaosas peetakse plaani suve lõpus korraldada Kondivalu kandi kogukonnapäev. Selline mõte turgatas novembri alguses pähe Reesi Efertile, kelle vanematekodu Kondivalus asub. Võtnud ühendust samas linnaosas elava Krõõt Nõmmela-Mehidega, selgus, et niisugune uitmõte oli ka temal tekkinud.

"Edasi läks asi juba lumepallina veerema," rääkis Reesi Efert. Initsiatiivgrupiga haakusid kärmelt ka samas kandis elavad Marika Kundla, Rita Mets, Evelin Rikma ja Milvi Kalda. Koos pandi kirja üleskutse naabritele ning viidi kirjad postkastidesse laiali.

"Kunagi väga aktiivne linnaosa on vaikseks muutunud ja elanikud ka enam üksteist ei tunne. Meie mõte on tutvuda ja omavahelisi sidemeid luua," lisas Krõõt Nõmmela-Mehide.

"Praegu on tagasiside olnud väga positiivne. On ideede kogumise aeg," rääkis Reesi Efert. Valdavalt on kondivalulased andnud seni märku, et ollakse valmis oma kodus avama aia- ja garaažimüüke. Aga idee on ka korraldada aardejaht, sportlikke ettevõtmisi, meisterdamise töötubasid, linna ajalugu tutvustav jalutuskäik ja kohaliku miljöö ajalugu käsitlev fotonäitus.

Kondivalu päeva plaanitakse 28. augustiks, et see ühendaks Kondivalu rahvast ja aitaks naabritel paremini tuttavaks saada, kuid oodatud on ka külalised naaberlinnaosadest ja kaugemaltki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles