Bussijuht Ago: ei hakanud riskima, sõitsin ringiga

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Tuisune maantee.
Tuisune maantee. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Bussijuht Ago rääkis, et hommikul sõitis ta Kiviõlist Rakverre ja suur maantee oli normaalne. Seejärel istus ta bussirooli ja läks liinile Rakvere–Haljala–Kandle–Varangu.

"Ukerdasin Varangu ja Salumäe vahel," kirjeldas Ago hommikust sõitu. Tema sõnul oli sõidutee lahti lükkamata. Nimetatud teelõigul nägi bussijuht, kuidas üht lumme kinni jäänud autot välja tõmmati. "Ei hakanud riskima, ma oleks sinna jäänudki," põhjendas Ago, miks otsustas tuldud teed tagasi sõita ja ringiga minna.

Sohvri sõnul pole tal veel ette tulnud, et enda ja reisijate turvalisuse huvides oleks pidanud sõidu katkestama, tavaliselt on ta valinud teise tee, mis paraku aga toob kaasa selle, et osa peatusi jääb vahele.

Bussijuht ütles, et tuisuga on eriti halvas olukorras lagedad põldudevahelised kõrvalteed. "Lähen kell 14.40 jälle liinile ja mõtlen, kas pääsen läbi või ei pääse," sõnas Ago.

Bussijuht Rein sõitis täna hommikul liinil Väike-Maarja – Simuna – Laekvere – Rakvere. Kuni Simunani tema sõnul tee üle nuriseda ei saanud. Aga kui ta Simunast Rahklasse ja sealt edasi Laekverre sõitis, läksid teeolud järsult halvemaks. "Tükk tegemist oli, et läbi saada," sõnas Rein ja selgitas, et liikuda sai vaid keset teed ühes reas. Ning kui mõni sõiduk vastu tuli, oli ta sunnitud peatuma. Sõidugraafikust jäi ta maha umbes kuus minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles