Seadust rikkudes tallame jalge alla Eesti demokraatia

Marko Torm
, Rakvere linnapea
Copy
Marko Torm.
Marko Torm. Foto: Erakogu

Ei ole saladus, et kired ühe valitsuspartei, EKRE, plaani pärast korraldada rahvahääletus on löönud lõkkele. Põhjusega. Minu esimesed tööpäevad on möödunud põhiseaduskomisjonis ja pean tõdema, et komisjoni juhtiv endine iseseisvuspartei ja roheliste erakonna liige ning nüüdne ekrelane Anti Poolamets vajub aina enam seadusrikkumiste sohu, tuues kaasa vaikiva ajastu laadse olukorra Eesti vabariigi parlamendis. Nädalavahetusel jõudsime nii kaugele, et kõigi reformierakonna saadikute mikrofonid keerati kinni ja eriliigilised parandusettepanekud liideti seadusevastaselt ühte gruppi.

Me räägime ühe erakonna poliitsõust, mille eesmärgiks ei ole muud kui ühiskonna lõhestamine, enda pildis hoidmine – irriteerimine, eskaleerimine ja improviseerimine. Täpselt nii, nagu erakonna esimees Martin Helme on omal ajal suurustledes ajakirjanikele EKRE poliitloogikat selgitanud.

Minu kohustus parlamendisaadiku ja põhiseaduskomisjoni liikmena on järgida mulle antud mandaati – rahva tahet –ning teha seda oma südametunnistuse ja sisemise veendumuse järgi ning järgides seadust. Samuti on minu kohuseks hoida inimesi informeerituna sellest omavolist ja seadusetusest, millega ma kokku puutun. Et kõigil oleks endil võimalik edasi mõelda, küsimusi esitada ja tehtavaga arvestada ning mitte lasta end ära petta telekaamerate tarbeks tehtavatel etendustel ega klikimagnetitest pealkirjadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles