Haljala vald saab internetimurele osalise lahenduse

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Valgusoptilise kaabli paigaldamine.
Valgusoptilise kaabli paigaldamine. Foto: Elmo Riig

Eelmise aasta sügisel hakkasid Haljala valla mitu külavanemat taas tegelema iidvana internetiprobleemiga. Nimelt ei levi osasse rannaküladesse õhu kaudu toimivad internetilahendused. Kuigi piirkondades on olemas Eesti lairiba arenduse sihtasutuse (ELASA) fiiberoptiline kaabel, ei ole mitmel pool Eestis ühendus kulukuse tõttu lõpptarbijani jõudnud.

Andmesidevõrkude projekteerimise, ehituse ja võrguseadmete müügiga tegeleva Networks OÜ juhatuse liige Viljar Pipenberg rääkis, et sügisel alustatud projekt, millega tuuakse ELASA kaablist internet lõpptarbijani, saab sel aastal osalise lahenduse. “Käsmu, Vainupea, Toolse ja Võhma osa kvalifitseerunud aadresse saavad selle aastanumbri sees endale fiiberoptika ühenduse, mis tagab kiirele internetile ligipääsu,” sõnas Pipenberg.

Kuigi taotlusi tehti tehnilise järelevalve ametile külapõhiselt, päris kõigini internet siiski veel ei jõua. “Ühendame valguskaabliga hetkel nii palju majapidamisi kui võimalik ning tulevikus tegeleme nende kodudega edasi,” jätkas Networks OÜ juhatuse liige. Pipenbergi hinnangul on murega seotud külavanemad olnud väga aktiivsed ise internetiprobleemile lahendust otsima. “Teatud asulates on internet aegade algusest olnud heal juhul hüplik, eks lahendust oodatakse pikisilmi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles