Triin Varek: päästeamet on omavalitsustele oluline partner

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linnapea Triin Varek (esiplaanil) päästeameti pressikonverentsil.
Rakvere linnapea Triin Varek (esiplaanil) päästeameti pressikonverentsil. Foto: Taavi Prints

Teisipäeval korraldati Tallinnas päästeameti 2020. aasta kokkuvõttev pressikonverents, kus osales Rakvere linnapea Triin Varek kui päästeameti strateegilise ja olulisema partneri, kohaliku omavalitsuse esindaja.

Linnapea rääkis omavalitsuse koostööst päästeametiga, elanikkonnakaitsest ja kriisi reguleerimisest Rakvere linna näitel. "Omavalitsuse jaoks tähtsaim on elanikkonnakaitse ja hädaolukordadeks valmisolek," sõnas meer. "Päästeamet on kohalikule omavalitsusele oluline partner, kellega koostöös arendada regioonis terviklikult ja süsteemselt nii elanikkonnakaitset kui valmisolekut kriisideks. Rakvere linnal on päästeametiga läbi aastate olnud mitte ainult hea, vaid suurepärane koostöö."

Elanikkonnakaitses pani koroonakriis omavalitsuse hoopis teise valgusesse. Lisandus arvukalt uusi ülesandeid. Kriisiperioodil ja kehtestatud eriolukorras vajasid tuge ja abi paljud eakad ja sotsiaalselt vähekindlustatud isikud. "Päästeametist oli suur kasu 2020 kevadel eriolukorra ning nüüd sügisel-talvel koroonaviiruse lahendamisel, koondades regionaalsel tasandil omavalitsused ja riigiasutused ühte inforuumi," ütles Varek. Tema sõnul saab linn päästeametilt iga päev põhjaliku info ja ülevaate hetkeseisust. Samuti loodi regionaalne, kõiki Virumaa kohalikke omavalitsusi ühendav kriisistaap. "Seeläbi pandi algus laiemale info- ja kogemuste vahetusele teiste omavalitsusjuhtidega, mida varasemalt sellisel moel ei olnud," märkis meer ja tänas päästeametit senise hea koostöö eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles