Mitu lindu elab Rakveres?

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Sven Hõbemägi lahutamatud kaaslased tema käikudel on lindude rõngad ja märkmikud, mis sisaldavad täpseid andmeid, kus, millal ja kellele rõngas jala ümber sai pandud.
Sven Hõbemägi lahutamatud kaaslased tema käikudel on lindude rõngad ja märkmikud, mis sisaldavad täpseid andmeid, kus, millal ja kellele rõngas jala ümber sai pandud. Foto: Marianne Loorents

Pealkirjas esitatud küsimusele ei tea vastust keegi, selle jääb võlgu ka harrastusornitoloog Sven Hõbemägi, küll aga julgeb ta pakkuda, et linnas ja lähiümbruses õnnestub hea tahtmise juures märgata umbes kahtsada linnuliiki, ja kui linnapardid, -varesed ja -tuvid välja arvata, on kõige arvukamalt esindatud kõikvõimalikud tihased.

Eestis on esindatud 328 looduslikku linnuliiki, sealhulgas haruldased ja/või läbirändajad. Rakveret on neist oletuslikult väisanud umbes 200 liiki.

Siin kandis pesitseb umbes sada liiki linde, kellest omakorda 40 liigi esindajaile pani Hõbemägi eelmisel aastal rõnga jalga. Nimelt on tema hobiks lindude, peamiselt värvuliste, rõngastamine.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles