Hooldekodude tuleohutus jätab ikka soovida, kuigi asi on paranenud

Copy
Tulekahjud on hirmsad õnnetused. Imastu hooldekodus elab üle 80 inimese ja juhataja sõnutsi võivad abi vajada ja ohtu sattuda kõik inimesed.
Tulekahjud on hirmsad õnnetused. Imastu hooldekodus elab üle 80 inimese ja juhataja sõnutsi võivad abi vajada ja ohtu sattuda kõik inimesed. Foto: Ain Liiva

Naabrite juures toimunud traagiline põleng hoolekandeasutuses sunnib pöörama pilgu ka siinsete hooldekodude tuleohutusele. Süngete õnnetuste ärahoidmiseks kontrollib päästeamet hooldekodusid kord aastas, seda tehakse ka pisteliselt ja ootamatult. Koroona on siiagi oma jälje jätnud.

Tammiku hooldekodu töötajatel on kombeks trenni teha. Nad on välja printinud hooldekodu tubade plaani ja kuivas treeningus küsitakse üksteiselt, kus täpsemalt asub see või teine tsoon, mis mängult justkui ohus on. “Tulekahju korral läheks maja nagu säraküünal,” ütles Tammiku hooldekodu juhataja Anne Põldmaa. Tegevusega kinnistatakse teadmisi, mis peaksid andma ärevas olukorras mingigi kindluse.

Oktoobris 2020 toimus nende juures tuleohutusõppus, muu hulgas harjutati lamava haige transportimist majast välja. Tammiku hooldekodu 18 elanikust ei suuda liikuda kuus. Põldmaa sõnul võivad lisaks voodihaigetele hätta sattuda tugiraamiga liikuvad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles